Fødselsdagsbanankage

17. august 2011 § Skriv en kommentar

Et sikkert hit ved enhver fødselsdagsfest eller anden festlig anledning. Hurra!

Ingredienser:

4 bananer

4 æg

170 g (2 dl.) rørsukker

125 g (2 dl.) fuldkornsrismel

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. glutenfrit bagepulver (eller normalt bagepulver, hvis man tåler gluten)

200 g. mælkefri margarine

Til pynt: 200 g. gluten- og laktosefri mørk chokolade. Evt. forskelligt krymmel og fødselsdagspynt.

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 175 grader, og smelt den mælkefri margarine i en kasserolle ved svag varme.

2. Mos de fire bananer, med en gaffel, indtil de er en  sammenhængende masse.

3. Pisk, i en stor skål, æggene og sukkeret til en luftig æggesnaps, og tilsæt så den smeltede margarine lidt efter lidt under stadig omrøring.

4. Bland rismelet, bagepulveret og vaniljesukkeret i en lille skål, og pisk det forsigtigt i æggemassen. Resultatet skal være en glat og luftig dej.

5. Vend de mosede bananer i dejen med en stor ske eller dejskraber.

6. Smør en bageform (min. 2 liter) med mælkefri margarine, og hæld dejen heri.

7. Bag banankagen ved 175 grader i 55 minutter.

8. Lad kagen køle af.

9. Smelt den gluten- og laktosefri chokolade over vandbad, og pynt kagen med chokoladen samt krymmel og fødselsdagspynt

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Fødselsdagsbanankage at Minus Gluten & Laktose.

meta

%d bloggers like this: