Vaniljesky med jordbær

26. august 2011 § Skriv en kommentar

Fantastisk let og frisk dessert helt uden gluten og laktose.

Vaniljesky

Ingredienser: (4 desserter)

4 dl. neutral soyayoghurt (kan erstattes med almindelig neutral yoghurt, hvis man tåler laktose)

4 blade husblas

3 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

1. Læg de tre blade husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.

2. Pisk yoghurten sammen med vaniljesukkeret.

3. Tag de udblødte blade husblas op af vandet og kram det sidste vand ud af dem.

4. Smelt husblassen i en lille skål over vandbad.

5. Pisk husblassen i vaniljeyoghurten lidt af gangen, og sørg hele tiden for at få pisket husblassen godt ud i yoghurten.

6. Kom herefter vaniljecremen i fire små glas eller skåle, og stil dem på køl i minimum 2 timer inden servering.

Jordbær

Ingredienser:

500 g. friske jordbær

1 spsk. balsamicoeddike

1 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 180 grader og beklæd et stort ildfast fad med bagepapir.

2. Vask og rens jordbærene.

3. Halver jordbærene og læg dem i det ildfaste fad med den overskårende side opad.

4. Drys balsamicoeddiken og sukkeret over alle jordbærene.

5.  Kom fadet i ovnen og lad jordbærene bage i 30 minutter.

5. Tag fadet ud af ovnen og lad jordbærene køle af i fadet inden de sammen med væden kommes i en skål og stilles på køl.

Servering:

Lad de fire glas/skåle med vaniljesky stå ved stuetemperatur i to minutter, og vend dem så ud på hver sin lille tallerken. Pynt dem med jordbærene samt jordbærsaucen. Velbekomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Vaniljesky med jordbær at Minus Gluten & Laktose.

meta

%d bloggers like this: