Apple Crumble

15. oktober 2011 § Skriv en kommentar

Det er sæson for danske æbler. Brug for eksempel nogle af dem til at bage denne lækre efterårs- apple crumble.

Ingredienser:

175 g/2 ½ dl. fuldkornsrismel (eller anden fuldkornsmel)

50 g/1 dl. hirseflager

170 g mælkefri margarine (eller smør hvis man tåler laktose)

70 g/1 dl. hakkede mandler (eller andre nødder)

40 g/ 4 spsk. sukker

½ tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

7 mellemstore æbler

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 150 grader.

2. Ælt melet, hirseflagerne, margarinen, de hakkede mandler, 2 spsk. sukker, kanelet og kardemommen godt sammen med hænderne. Dejen skal være fedtet og klæbrig.

3. Vask og skræl æblerne, og skær dem derefter ud i små både.

4. Smør et fad med lidt margarine og kom æblebådene der i.

5. Fordel dejen over æblerne og drys 2 spsk. sukker ud over dejen.

6. Bag crumblen i 60 minutter ved 150 grader.

Apple crumblen kan serveres lun med tofu vaniljeis eller laktosefrit flødeskum.

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Apple Crumble at Minus Gluten & Laktose.

meta

%d bloggers like this: