Juleappelsinkage

2. december 2011 § Skriv en kommentar

Vidunderlig aromatisk appelsinkage. Minus gluten, Minus laktose, Plus jul.

Ingredienser:

350 gram usprøjtede appelsiner (cirka 3 små appelsiner)

180 gram mandler (150 gram til kagen og 30 gram til pynt)

150 gram sukker

6 æg

1 ½ tsk. glutenfrit bagepulver (eller normalt bagepulver, hvis man tåler gluten)

1 tsk. vaniljesukker

100 gram mørk laktosefri chokolade (minimum 70% kakao)

2-3 spsk. mælkefri margarine (eller smør, hvis man tåler laktose)

Fremgangsmåde:

1. Kog appelsinerne hele under låg i to timer. Der skal være rigeligt med vand i gryden. Lad dem køle af efter kogningen.

2. Tænd for ovnen på 175 grader og smør en springform med den mælkefri margarine.

3. Smut alle mandlerne og læg 30 gram til side til pynt. Hak resten af mandlerne og  bland dem med bagepulveret og vaniljesukkeret.

4. Skær toppen af appelsinerne og blend dem til en jævn appelsinpurre.

5. Pisk æggene og sukkeret sammen til det skummer.

6. Vend mandelblandingen og appelsinpurren i æggemassen.

7. Hæld appelsindejen i den smurte springform og bag den ved 175 grader i 60 minutter.

8. Pynt til sidst kagen med chokoladen, mandlerne og eventuelt lidt kandiserede violer. Lad kagen køle af inden den serveres.

Velbekomme!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Juleappelsinkage at Minus Gluten & Laktose.

meta

%d bloggers like this: